Кандидатът на левицата Андрес Мануел Лопес Обрадор е победител в състоялите

...
Кандидатът на левицата Андрес Мануел Лопес Обрадор е победител в състоялите
Коментари Харесай

Кандидатът на левицата в Мексико спечели президентските избори

Кандидатът на левицата Андрес Мануел Лопес Обрадор е победител в състоялите се през вчерашния ден президентски избори в Мексико, сочат прогнози на анкети " екзит пол ", съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Той е събрал 49 на 100 от гласовете на вчерашните президентски избори в Мексико.

Според анкетата на мексиканския вестник " Ел Финансиеро " идващият по резултат е Рикардо Аная от консервативната Партия на национално деяние с 27 %.

Друга анкета " екзит пол " на GEA/ISA отрежда на Обрадор резултат от 46,8 до 50,2 на 100, а съгласно " Консулта Митофски " / " Телевиса " левият претендент е получил сред 43 и 49 на 100. Социологическата организация " Параметриа " установи, че Обрадор взема сред 53 и 58 на 100 от вота.

" Консулта Митофски " / " Телевиса " предсказа, че Аная може да разчита на от 23 до 27 %. 

Кандидатът на ръководещата Институционно-революционна партия Хосе Антонио Меаде съобщи, че Обрадор победител и му пожела триумф.

Минути след затварянето на изборните секции претендентът на управлявалата до момента Институционно-революционна партия Хосе Антонио Меаде призна провалянето си от 64-годишния някогашен столичен кмет. " За положителното на Мексико му искам най-големи триумфи ", сподели Меаде в тирада. Другите съперници на Обрадор също признаха, че са победени.

Избирането на Обрадор за президент поставя началото на ново ръководство, което наследява напрегнати връзки със Съединени американски щати и сериозно отношение на неспокойните вложители, означи Ройтерс.

Обрадор увери, че ще почита гражданските свободи и няма да допусне " тирания " по време на ръководството му.

Той акцентира, че ще ревизира някои противоречиви контракти в региона на енергетиката и ще изкорени корупцията. Обрадор даде обещание още да удвои пенсиите от първия ден от мандата си. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР